وحدت حوزه دانشگاه از دیدگاه مقام معظم رهبری(مدظله)

۲۷ آذر ۱۳۹۳ | ۱۳:۵۱ کد : ۵۶۸ اخبار

حضرت آیت الله خامنه ای ، مقام معظم رهبری طی سخنانی در باره حوزهودانشگاه فرموده اند:روز وحدت حوزه ودانشگاه از یادگارهای ارزشمند امام بزرگوار ماست .

این مساله هم مثل تدابیر و تصمیم های مهمی که در راه جریان صحیح و اسلامی جامعه ما آن حکیم عالی مقام و آن انسان والا و بصیر مطرح کردند یکی از برکات وجودی ایشان شده و هست و انشاء الله خواهد بود ... وحدت حوزه ودانشگاه که امام به عنوان یک شعار مطرح کردند اغلب از واقعیت تلخی در جامعه ما و یا همه جوامع اسلامی منشا می گرفت کهآنواقعیتتلخ،ساختهوپرداختهمستقیم و حساب شده دست استعمار بود و آن واقعیت این بود که وقتی استعمارگران نقشه های فتوحات سیاسی و اقتصادی و اجتماعی و فرهنگی خود را طراحی می کردند به یک مانع برخورد می کردند و آن اعتقادات دینی ملت ها بود .

وحدت حوزه ودانشگاه  یعنی وحدت در هدف . هدف این است که همه به سمت ایجاد یک جامعه اسلامی پیشرفته مستقل ، جامعه امام ، جامعه پیشاهنگ ، جامعه الگو ، ملت شاهد ، ملتی که مردم دنیا با نگاه به او جرات پیدا کنند تا فکر تحول را در ذهن خودشان بگذرانند و در عملشان پیاده کنند ،حرکت نمایند.

مقام معظم رهبری(دام عزه)، راه کارهای وحدت حوزه و دانشگاه را این چنین تبین کرده اند:«در نظام اسلامی، علم و دین پابه پا باید حرکت کند. وحدت حوزه و دانشگاه یعنی این. وحدت حوزه و دانشگاه معنایش این نیست که حتما بایستی تخصص های حوزه ای در دانشگاه و تخصص های دانشگاهی در حوزه دنبال بشود نه، لزومی ندارد. اگر حوزه و دانشگاه به هم وصل و خوش بین باشند و به هم کمک بکنند و با یکدیگر همکاری نمایند، دو شعبه از یک مؤسّسه علم و دین هستند. این مؤسسه دو شعبه دارد: یک شعبه، حوزه های علمیه و شعبه دیگر، دانشگاه ها هستند ... طلاب و دانشجویان قدر یکدیگر را بدانند، با یکدیگر آشنا و مرتبط باشند، احساس بیگانگی نکنند. احساس خویشاوندی و برادری را حفظ کنند و روحانیون در دانشگاه ها عملاً کوشش کنند که نمونه های کامل عالم دین و طلبه علوم دینی را به طلاب و دانشجویان و دانشگاهیان ارایه بدهند و نشان دهند که هر دو، نسبت به یکدیگر، با حساسیت مثبت و با علاقه همکاری می کنند. این، همکاری و وحدت حوزه و دانشگاه است. البته برای این کار باید برنامه ریزی و سازمان دهی بشود».