مشاور رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی: دماوند یکی از قطب‌های آموزش عالی کشور است

۱۷ اسفند ۱۳۹۷ | ۱۶:۰۰ کد : ۳۰۸۹ اخبار

مراسم افتتاح بنای یاد بود و همچنین دومین سالروز تدفین دو شهید گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با حضور مشاور رئیس هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی، مسئولان شهرستان دماوند، جمعی از خانواده معظم شهدا و اساتید، کارکنان و دانشجویان در سالن آمفی تئاتر این واحد دانشگاهی همزمان با سالروز ولادت امام محمد باقر(ع)، صبح روز جمعه هفدهم اسفندماه برگزار شد.

دکتر فاضل سنقری مشاور رئیس هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم رونمایی از بنای یادبود شهدای گمنام دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند اظهار کرد: امروز به برکت رونمایی از نشان‌واره و المان شهدای گمنام، شاهد رشد و بالندگی این واحد جوان دانشگاهی هستیم.

وی افزود: دانشگاه آزاد دماوند، دانشگاهی فعال، پر جنب‌وجوش و با موقعیت مکانی، علمی و فرهنگی خوب است؛ همچنین شهر دماوند از قدیم پذیرای علم و علما و شهر معنویت و اخلاق بوده است.

مشاور رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی ادامه داد: این شهر در گذشته یکی از کانون‌های اصلی استقرار علمای دینی و دانشمندان بوده و پیشینه تاریخی بسیار دیرینه دارد و به لطف خداوند، دانشگاه آزاد اسلامی این شهر توانسته به عنوان یکی از قطب‌های تأثیرگذار در روند تعلیمی، تربیتی و آموزش عالی کشور در استان تهران قرار گیرد.

سنقری گفت: خوشبختانه توسعه رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی از جمله اقدامات خوبی است که توسط رئیس این دانشگاه انجام شده و سازمان مرکزی، بر پشتیبانی این دانشگاه اهتمام دارد.

وی بیان کرد: با توجه به اهتمام جدی رئیس دانشگاه آزاد دماوند در خصوص توسعه آن، جذب دانشجو و تبدیل آن از یک دانشگاه آموزش‌محور به پژوهش‌محور، دانش بنیان و تولید دانشگاه نسل سه، امیدواریم که این دانشگاه بتواند مسؤولیت خطیری در آینده آموزش عالی کشور ایفا کند.

مشاور رئیس هیئت موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: تبدیل شدن دانشگاه آزاد دماوند به دانشگاه جامع در استان تهران، نقطه هدف نیست؛ خط مشی دانشگاه آزاد به سمتی می‌رود که دانشگاه‌ها را به عنوان قطب‌های مختلف در حوزه‌ها و گرایش‌های مختلف ترسیم کند و هر کدام از آنها نقشی در تخصصی شدن آموزش و توسعه علم انجام می‌دهند.

سنقری بیان داشت: با توجه به اینکه دانشگاه آزاد دماوند از شرایط اقلیمی خوب با بافت فرهنگی مناسب برخوردار است، می‌تواند در برخی از رشته‌ها به ویژه پیراپزشکی و دهکده سلامت سرآمد بوده و پذیرای جمعی از خبرگان و دانشمندان علوم پزشکی برای ایجاد طب سالمندی باشد.

وی ادامه داد: همچنین این دانشگاه در رشته‌های میراث فرهنگی نیز به واسطه اینکه دماوند به عنوان شهر میراث فرهنگی ثبت شده است، می‌تواند به عنوان قطب باستان شناسی کشور شود.

مشاور رئیس هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی تصریح کرد: طرح آمایشی شهر دماوند مبین این موضوع است که این شهر با توجه به قرارگیری در کنار تهران که جمع دانشگاه‌های مادر، مجتمع‌گونه و جامع در آن زیاد است در دراز مدت باید به دنبال این باشد که در چند رشته خاص، تخصصی و حرفه‌ای فعالیت کند تا سرآمد بوده و قطب این حوزه‌ها باشد.

سنقری تاکید کرد: از این رو جامع بودن نقطه مزیت دانشگاه آزاد دماوند نیست، بلکه مزیت رقابتی آن توسعه رشته‌های خاص و کار در حوزه‌های کارشناسی ارشد و دکتری است تا در نهایت بتواند قطب دانش بنیان این رشته‌های خوب و ویژه قرار گیرد.

همچنین حجت‌الاسلام و المسلمین کاظم فتاح دماوندی، امام جمعه دماوند در این مراسم اظهار کرد: شهرستان دماوند ۳۱۳ شهید والامقام، ۷۰۰ جانباز، ۶۰ آزاده، ۹ شهید گمنام و ۴۰ شهید مدافع حرم تقدیم کشور کرده است، همچنین ۵۶ گلزار شهدا در این شهرستان وجود دارد.

وی افزود: طی بررسی‌هایی که در سال ۹۷ از خانواده‌های شهدای شهرستان به عمل آمد ۴۰ نخبه در زمینه‌های علمی، فرهنگی، هنری و قرآنی شناسایی شد.

امام جمعه دماوند تصریح کرد: شهرستان دماوند با توجه به وسعت جغرافیایی و آب و هوای مطلوب و مردم مهمان نوازش همچنین نزدیکی به پایتخت، ظرفیت گسترش و توسعه رشته‌های مختلف تحصیلات تکمیلی در دانشگاه را دارد، درخواست می‌شود از ظرفیت‌های شهرستان استفاده شود و شاهد این رشد باشیم.

فتاح دماوندی ادامه داد: یکی از درخواست‌ها توسعه رشته پرستاری در واحد دماوند به صورت همه جانبه می‌باشد، مایه افتخار است که در این دانشگاه رشته پرستاری برقرار است.

وی تأکید کرد: با توجه به ظرفیت‌های موجود پیشنهاد می‌شود که مجتمع بزرگ علمی فرهنگی و گردشگری در دماوند احداث شود و از فرصت‌های موجود استفاده گردد.

امام جمعه دماوند تصریح کرد: امروز وظیفه ما جهاد علمی و پژوهشی است و با این مسیر باید راه شهدا را ادامه دهیم و مشکلات مختلف را با روش‌های علمی حل کنیم.

شایان ذکر است در ابتدای این جلسه، دکتر محمود صفری رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در سخنانی ضمن خیرمقدم به حضار، گزارش کوتاهی از چگونگی تدفین دو شهید گمنام و مراحل ساخت بنای یادبود و نیز کمک خیرین در ساخت این بنا اشاره کرد.

در پایان این مراسم از خانواده‌های شهیدان "صدیفی و بهنام" به همراه "مهدی علمداری" از اساتید فرهیخته شهر دماوند و ارشیا بادی دانشجوی نخبه واحد دماوند، تجلیل به‌عمل آمد.

گفتنی است افتتاح بنای یادبود این دو شهید والامقام دفاع مقدس همزمان با دومین سالروز تدفین این عزیزان، با حضور دکتر فاضل سنقری مشاور ریاست هیات موسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی، صفری فرماندار و جمع کثیری از مسئولین ادارات شهرستان دماوند، خانواده معظم شهدا و دانشگاهیان این واحد دانشگاهی با شکوه خاصی برگزار شد.

این دو شهید گمنام در یازدهم اسفندماه سال ۹۵ در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند تدفین شده بودند و در طول این دو سال مراسم های مختلف با حضور بزرگانی همچون حضرت حجت الاسلام ادیب یزدی و جناب حجت الاسلام شاه چراغی امام جمعه محترم شهر ری برگزار شده است؛همچنین اولین سالگرد تدفین شهدا با پیام روحبخش جناب آقای دکتر ولایتی ریاست محترم هیأت مؤسس و امنای دانشگاه آزاد اسلامی همراه بود.

یکی از این شهدا ۲۲ ساله و در عملیات بدر در غرب دجله به شهادت رسیده و شهید بزرگوار دیگر نیز ۱۹ ساله و در عملیات والفجر ۸ در منطقه عملیاتی فاو به درجه رفیع شهادت نائل آمده است.