نقطه شروع فتنه اقتصادی و سیاسی از فقر فکری و فرهنگی است

۱۰ دی ۱۳۹۷ | ۰۹:۰۰ کد : ۳۰۲۶ اخبار

غلامرضا قربانلو، مدرس حوزه و دانشگاه روز دوشنبه در مراسم گرامیداشت حماسه 9 دی ماه که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند برگزار شد با بیان اینکه جامعه ما در یک دهه پیش دچار تنش و در حال تبدیل شدن به یک شکاف بود اظهار داشت: اگر اختلافی در جامعه ریشه پیدا کرد و حاکمیتی را دچار تنش کرد در دنیای سیاست از آن به عنوان شکاف تعبیر میکنند که به منظور عدم تکرار نیاز به درمان و برنامه ریزی دارد.

وی افزود: پدیده فتنه با پدیده نفاق گره میخورد و عرب از جریان موش صحرایی پدیده نفاق را گرفته است و به آن نفقا میگویند که ظاهر یک نوع و در باطن نوع دیگری است.

این مقام مسئول ادامه داد: منافق منعفت طلب و منتظر شرایط است و تشخیص آن برای جامعه سخت است و هر چقدر که تکنولوژی جلو تر رود قدرت نفاق نیز افزایش می‌یابد.

قربانلو با بیان اینکه فتنه و فساد از خواص هر جامعه شروع میشود و کم کم عوام را در بر میگیرد خاطر نشان کرد: اصلاح هر جامعه بر فتنه و فساد است و از پایین به بالا صورت میگیرد.

این مدرس حوزه و دانشگاه با تاکید بر اینکه فتنه های پنهان به مراتب آسیب بیشتری نسبت به فتنه های آشکار به جامعه میزند تصریح کرد: هیچ جامعه ای به اندازه ما غرق در اصراف نیست و باعث ایجاد تضاد طبقاتی در جامعه میشوند.

وی در ادامه با اشاره به اینکه فتنه اقتصادی در جامعه در حال شکل گیری است و صرفا عبرت برای جامعه باقی می ماند گفت: فتنه اقتصادی و سیاسی از یک نقطه شکل میگیرد و آن این است که ما در جامعه دچار فقر فکری و فرهنگی هستیم.

این مقام مسئول خاطر نشان کرد: تا روزی که فکر و فرهنگ جامعه اصلاح نشود به هر اندازه که امکانات بیشتر شود خطرناک تر است.

قربانلو با بیان اینکه در سال های آتی فتنه های مختلفی در راه است اضافه کرد: فتنه های شاغلان فقیر، شاغلان بیکار، فتنه مدیریتی و فتنه جنگ های مذهبی 30 ساله از جمله فتنه هایی است که در سال های آینده ما را تهدید میکند.

( ۲ )