۰۱ آذر ۱۳۹۷ | ۱۴:۰۰ کد : ۲۹۷۰ اخبار

محسن تدین، رئیس هیئت مدیره انجمن بتن در نشست و میزگرد تکنولوژی نوین بتن که در سالن آمفی تئاتر دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند برگزار شد اظهار داشت: در کشور ما این اهمال وجود دارد که کنترل ها خیلی خوب انجام نمیشود.

وی افزود: علی رغم همه اشکالات و نواقص موجود در صنعت سیمان، این صنعت در کشور نسبت به دیگر صنایع   بالاتر و در صدر قرار دارد.

این مقام مسئول ادامه داد: صنعت سنگدانه نیز در حال پیشرفت است، اما الزاما افراد تحصیل کرده به آن ورود نکردند و علمی نبودن و عدم انطباق با استاندارد آن ها کمی مشکلات را به وجود آورده است، اما در کل 90 درصد استانداردها برآورده است.

رئیس هیئت مدیره انجمن بتن کشور با تاکید براینکه سازمان استاندارد از قدرت قانونی خود کمتر استفاده کرده است خاطر نشان کرد: ساخت بتن در مقررات پیش بینی شده و ساخت آن را توسط دستگاه هایی باید انجام دهیم که امکان کنترل وزنی را دارند.

تدین با بیان اینکه فرهنگ سازی همواره میتواند در مسائل کمک کننده باشد تصریح کرد: اگر میخواهیم در ساخت بتن پیشرفت کنیم می بایست ساخت بتن در محل پروژه ها را ممنوع کنیم.

وی در خصوص اینکه استاندارد سازی بتن آماده باید استاندارد میشد که در سال 81 تدوین شد اضافه کرد: بعد از شکایت های فراوان، در این خصوص و در اواخر سال گذشته و سال جاری جلساتی به منظور تجدید نظر برگزار شد و برخی نکات لازم پیرامون استاندارد سازی بتن آماده اضافه شد.

این مقام مسئول با ارائه تعریفی از بتن آماده عنوان کرد: یک شخص حقوقی غیر از کارفرمای ساخت این کار را باید به عهده داشته باشد تا بتن آماده نام گیرد.

تدین با بیان اینکه نمونه گیری از بتن آماده در آخرین مرحله بعد از اضافه کردن مواد باید رخ دهد تصریح کرد: نمونه برداری در 2 نوع صورت میگیرد که در حالت اول الزام سازمان استاندارد سازی و در حالت دوم نمونه برداری خریدار برای کنترل کردن آن چیزی که تهیه میکند.

رئیس هیئت مدیره انجمن بتن کشور بیان کرد: در صورتی که مغزه گیری جایگزین نمونه گیری شود و این عمل پاسخگو نبود، نمیتوان این ایراد را به تولید کننده بتن معطوف کرد، زیرا ممکن است در مراحل تولید نواقصی به وجود آید.

وی تاکید کرد: همه چیز مربوط به بتن آماده و کیفیت آن نیست، بلکه ممکن است در دیگر موارد نیز نقص وجود داشته باشد که کیفیت سازه را از بین میبرد.

در ادامه حسن اسدالهی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با اشاره به فعالیت مرکز تحقیقات بتن و آسفالت این واحد بیان کرد: این مرکز شامل تیمی تحقیقاتی از اساتید و دانشجویان رشته عمران در تولید مقالات علمی، انجام پایان نامه ها و برگزاری همایش ها و مسابقات علمی مرتبط است.

وی افزود: این مرکز پس از اخذ مجوز برگزاری کلاس های نظام مهندسی، مجهز به آزمایشگاهی است که توانسته مجوز استاندارد بررسی کیفیت بتن و آسفالت یعنی استاندارد 6044 و استاندارد 14850 را دریافت و به عنوان آزمایشگاه همکار سازمان ملی استاندارد شناخته میشود

اسدالهی با بیان اینکه یکی از مهمترین عوامل در طول عمر ساختمان و مقاومت در برابر زلزله کیفیت بتن آن است خاطر نشان کرد: انجام آزمایش بتن و استفاده از بتن مرغوب و با کیفیت امری واضح و مشهود است و انجام این آزمایشات هم به نفع مالکان و هم به نفع  پیمانکاران و همچنین مهندسین ناظر است.

معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند: ضریب اطمینان بالا در زمینه حقوقی، تامین و ارضای وجدان کاری، منتفع شدن سازمانهای دولتی و شهرداری ها و شهروندان، پویایی دانشگاه و ارتباط نزدیک موضوعات تئوری و عملی و ایجاد بستری برای تحقیق های کاربردی و درآمد زایی در جهت کمک به روند تحقیقات از جمله منافعی است که در صورت وجود تاییدیه استاندارد برای مهندسین ناظر وجود دارد.

این مقام مسئول با اشاره به منافعی که برای مالکان ساختمان وجود دارد اضافه کرد: افزایش طول عمر ساختمان، مقاومت بیشتر در برابر زلزله و اطمینان خاطر ذهنی شبیه یک نوع بیمه در نظر گرفته شود.

در ادامه این نشست میزگرد تخصصی با حضور معاون امور فنی و عمرانی فرمانداری شهرستان دماوند، بازرس سازمان نظام مهندسی ساختمان دماوند، اعضای هیئت علمی دانشگاه، کارشناسان بتن و نماینده مهندسین ناظر شهرستان برگزار شد.

در این میزگرد مهندس رمضانی دبیر این پنل با برشمردن خطرات زلزله برای شهرستان دماوند از کارشناسان خواست سوالات را مورد بحث و بررسی قرار دهند.

دکتر اعتمادی بازرس نظام مهندسی با پخش تصاویر زلزله کرمانشاه و تصاویر برخی سازه های نا ایمن دماوند نسبت به خطرات احتمالی هشدار داد.

سپس مهندس رحمتی کارشناس بتن علل ایجاد این مشکلات را بصورت کامل تشریح نمود و ایجاد مشکلات را در هر یک از مراحل سه گانه ساخت بتن و حمل و ریختن بتن در کارگاه و عمل آوری بتن برشمرد؛ وی همچنین مشکلات اجرایی را چندین برابر مشکلات طراحی دانست.

سپس مهندس خلجی رئیس و عضو هیئت مدیره سابق کانون مهندسان دماوند به نقش ناظرین پرداخت و عدم مجری فنی را در صنعت ساختمان بزرگترین علت سازه های بتنی دانست.

سپس مهندس حیدری معاون شهرداری دماوند ضمن بیان چگونگی عملکرد بخشهای شهرداری کیفیت ساختمانهای شهری را در صلاحیت نظام مهندسی و مهندسین ناظر دانست.

در نهایت دکتر علی شیوا معاونت عمران فرمانداری شهرستان طی سخنانی کیفیت اجرا را بسیار نامطلوب دانست و نقش مهندسین را در صنعت ساختمان نسبت به سرمایه گذاران غیر موثر دانست. ولی در راستای ارتقای کیفیت سازه های بتنی تشکیل " کمیته تخصصی ارتقاء کیفیت بتن های سازه ای شهرستان دماوند" را با همکاری دانشگاه ضروری دانست.

لازم به ذکر است در این نشست مشکلات سازه های بتن دماوند، معایب طراحی و اجرایی، چالش های کیفی بتن آماده، فعالیت های مهندس ناظر و کم بودن تعرفه های نظارتی مطرح شد.