در همایش حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت عنوان شد:

۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۳ | ۱۶:۴۸ کد : ۲۹۲ اخبار
علم زمین شناسی یاری رسان انسان در شناسایی گنجینه های زمین همایش دو روزه حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت...

همایش دو روزه حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند صبح روز سه شنبه 16 اردیبهشت ماه  آغاز به کار کرد.

دکتر واشقانی فراهانی معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در مراسم افتتاحیه این نشست گفت: علم زمین شناسی انسان را در یافتن گوهرها و گنجینه هایی که خداوند در دل زمین قرار داده یاری می رساند.

وی افزود:علم زمین شناسی به بررسی چگونگی ایجاد تغییر و تحولات دورانهای مختلف نیز می پردازد.

این مقام مسوول ایجاد زمینه تبادل، نظرات و افکار دانشمندان علم زمین شناسی با یکدیگر را با عنوان یکی از مهمترین اهداف این نشست یاد کرد و گفت: آگاهی از یافته های دانشمندان و افزودن بر ذخایر گرانقدر علمی قبلی بسیار اهمیت دارد.

واشقانی انتشار مقالات کنفرانس حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت در مجلات معتبر داخلی و خارجی را بسیار پراهمیت عنوان کرد و گفت: ایجاد تعامل با دستگاه های اجرایی کشور به منظور ارائه دستاوردهای سازنده این نشست به صنعت بسیار مهم ارزیابی می شود.

سخنران ویژه همایش حجت الاسلام والمسلمین شاهچراغی امام جمعه شهر ری و موسس حوزه علمیه برادران شهرستان دماوند بود که در سخنانی به مناسبت روز معلم به بررسی جایگاه و نقش معلم در کشور و یادی از استاد شهید مطهری پرداخت.

وی اظهار داشت:در سال جاری که با تدبیر حکیمانه رهبر معظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد و فرهنگ نامگذاری شده است،می بایست ازتفکرات  اندیشمندانی همچون شهید مطهری بهره فراوان برد و تشنگان معرفت ناب اسلامی را سیراب کرد.

در ادامه همایش دکتر محمود صفری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند ضمن خوشامدگویی به حضار به ارائه گزارش تحلیلی همایش پرداخت وگفت: تمامی مقدمات و برنامه‌ریزی‌های لازم جهت برگزاری هرچه بهتر اولین همایش ملی حوضه‌های رسوبی ایران در واحد دماوند از اوایل سال گذشته انجام شد و امیدواریم بتوانیم از دستاوردهای این نشست علمی در جهت ارتقای سطح علمی دانشجویان خود بویژه در مقطع کارشناسی ارشد نفت بهره ببریم.

معاونت آموزش و مدیرگروه زمین شناسی این دانشگاه نیز از دیگران سخرانان این نشست بود که با بیان اینکه 200 مقاله به دبیرخانه این همایش تا اسفند سال 92 ارسال شد، گفت: با نظر صاحبنظران و داوران برجسته پس از بررسی مقالات ارسال شده، 87 مقاله ارسالی پذیرفته شد که بر همین اساس 50 مقاله به صورت سخنرانی و 37 مقاله نیز به صورت پوستر ارائه می شود.

دکتر لیلا فضلی، از ایران به عنوان کشوری در حال توسعه یاد کرد و افزود: جوانانی که در گرایش های مختلف رشته زمین شناسی تحصیل می کنند برای انجام پژوهش های دانشگاهی خود به ارتباط به صنعت نفت روی می آورند که این امر به استحکام رابطه میان دانشگاه و نفت کمک می کند.

وی رفع مشکلات پیش روی بخش نفت کشور،توسعه ارتباط میان گرایش زمین شناسی نفت با دیگر گرایش های زمین شناسی و همچنین استفاده از نتایج مقالات ارائه شده در توسعه فعالیت های صنعت نفت را به عنوان بخشی از برگزاری این نشست یاد کرد.

دبیر علمی همایش حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت در ادامه هم اندیشی میان پژوهشگران نفت و دانشگاه را نیز به عنوان یکی دیگر از اهداف این نشست یاد کرد و گفت: معرفی توانمندی های علمی و پژوهشی دانشگاه آزاد اسلامی دماوند و معرفی دانشجویان نخبه در این زمینه به مدیران این عرصه نیز از موارد دارای اهمیت عنوان کرد.

در ادامه دکتر سروش مدبری دبیر انجمن زمین شناسی ایران ضمن تبریک روز معلم از دکتر سید علی آقانباتی به عنوان معلم پیشکسوت عرصه علوم زمین کشور تقدیر به عمل آورد.

دبیر انجمن زمین شناسی ایران از مجموعه متبوع خود به عنوان زبان گویای زمین شناسی کشور یاد کرد و گفت: این انجمن از سالهای پیش همایش های زیادی برگزار کرده و در حال حاضر برگزاری همایش های تخصصی از این دست را در دستور کار خود قرار داده است.

وی آغاز همکاری میان دانشگاه آزاد اسلامی دماوند و انجمن زمین شناسی ایران را مثبت ارزیابی کرد و افزود: امیدواریم همایشی مشابه و به صورت بین المللی در آینده ای نزدیک توسط دو طرف برگزار شود.

دکتر مدبری با بیان اینکه ایران کشوری نفت خیز است که فعالیت های نفتی گسترده ای توسط کارشناسان و پژوهشگران این عرصه در حال انجام است یادآورشد: این دستاوردها و فعالیت های علمی و عملی کمتر به صورت مقاله و در قالب هم اندیشی ارائه شده که برگزاری همایش حوضه های رسوبی ایران از دیدگاه زمین شناسی نفت به عنوان نقطه عطفی در این عرصه محسوب می شود.

دبیر انجمن زمین شناسی ایران تاسیس اتحادیه انجمن های علوم زمین را به عنوان یکی از دستاوردهای مهم این انجمن یاد کرد و افزود: در حال حاضر انجمن های مختلف مرتبط به علوم زمین در قالب این اتحادیه به طور مستقل و مجزا در حال فعالیت هستند.

وی تبیین و ارتقای جایگاه آزاد علوم زمین در جامعه را به عنوان یکی از اهداف اساسی انجمن زمین شناسی ایران یاد کرد و گفت: برای دستیابی به این هدف سال گذشته نخستین المپیاد زمین شناسی به طور آزمایشی برگزارشد که امید است در آینده این المپیاد به صورت دائمی برگزار شود.

همچنین دکتر منوچهر قرشی استاد پیشکسوت زمین شناسی و مشاور رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور در سخنرانی خود به بررسی فعالیت های علمی و تحقیقاتی این سازمان در بخش مطالعات زمین شناسی و اکتشافی پرداخت و گفت: تهیه و تولید نقشه های کاربردی زمین شناسی در مقیاس 1:25000 طی سالهای اخیر در این سازمان در حال انجام است که این نقشه ها در شناسایی مخاطرات طبیعی و توسعه عمرانی و شهری کشور نقش اساسی دارد.

در ادامه همایش شرکت کنندگان به ارائه مقالات خود در حضور داوران پرداختند.

این همایش درروز چهارشنبه نیزبا ارائه بقیه مقالات و تقدیر از چهره های برجسته علمی وفرهنگی شهرستان دماوند و دانشگاه،از جمله دکتر ولی ا.. مظفریان صاحب عنوان برگزیده کتاب سال کشور در سال 1392 و سخنرانی حمیدرضا مشهدی عباسی نماینده مردم شهرستان های دماوند و فیروزکوه در مجلس شورای اسلامی،به کار خود خاتمه  داد.

لازم به ذکر است، مراسم اختتامیه این همایش با حضور فرماندار شهرستان، شهردار، رییس و اعضای شورای اسلامی شهر، رییس اداره آموزش و پرورش دماوند و ... و همچنین اساتید و پیشکسوتان عرصه زمین شناسی برگزار شد.

.

Normal0falsefalsefalseEN-USX-NONEFA