چاپ مقاله ISI دانشجوی واحد دماوند در مجله Sustainable Cities and society هلند

۰۴ تیر ۱۳۹۷ | ۱۳:۰۰ کد : ۲۸۴۳ اخبار

آذین کشتکاربنائی مقدم دانشجوی کارشناسی ارشد رشته معماری دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند موفق به چاپ مقاله ISI خود در  مجله Sustainable Cities and society کشور هلند شد.

مقاله آذین مقدم با عنوان " بهره وری مصرف انرژی در طرح و توسعه پناهگاه کوه دماوند با رویکرد فرایند طراحی الگوریتمی" برگرفته از موضوع پایان نامه وی بوده است.

دانشجوی مقطع کارشناسی ارشد معماری واحد دماوند در توضیح موضوع مقاله خود گفت:«در این مطالعه، نیاز انرژی گرمایشی پناهگاه جبهه جنوبی کوه دماوند، با نام بارگاه سوم، شبیه سازی شده، تخمین زده شده و سپس بهینه سازی شده است؛تمرکز اصلی بر این بود که تقاضای انرژی حرارتی در پناهگاه موجود، توسط دو فاکتور زون های حفاظت شده مختلف وگرمای تولید شده از فعالیت ساکنین(کوهنوردان) بهبود یابد.»

وی ادامه داد:«به منظور برآورد تقاضای انرژی حرارتی در پناهگاه، یک شبکه عصبی مصنوعی (ANN) که توسط الگوریتم پس انتشار خطا (BP) آموزش دیده است در جعبه ابزار عصبی MATLAB R2016a توسعه داده شد. علاوه بر این، عملکرد بهترین مدل از این شبکه با دو الگوریتم فرا ابتکاری به نامهای روش بهینه سازی ازدحام ذرات (PSO) و روش بهینه سازی گرگ خاکستری (GWO) بهبود یافت.»

مقدم اظهار کرد:«در نهایت، در این تحقیق از دو موتور بهینه سازی مختلف، یعنی گالاپاگوس و سیلورآی، برای به حداقل رساندن تقاضای انرژی در مدل های پیشنهادی استفاده شد و نتایج حاصل از تکنیک های نرم افزار محاسباتی نشان داد که شاخص های عملکرد مدل ANN-GWO در مقایسه با ANN-PSO و ANN-BP بهترین هستند؛جالب توجه است، روش های بهینه سازی پیشنهاد شده توسط پلاگین Galapagos و Silvereye نتایج بسیار رضایت بخش را در کاهش تقاضای انرژی گرم نشان داد و بر اساس مصالح بومی در سایت، مدل پیشنهادی طراحی شده ارائه شد.»

وی در پایان گفت:« این پناهگاه جدید شرایط محیطی بهتری را برای کوهنوردان جهت صعود فراهم می کند.»