فرهنگ ایثار را به یک گفتمان تبدیل کنیم

۰۶ اسفند ۱۳۹۶ | ۱۵:۰۰ کد : ۲۷۵۰ اخبار

*رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران:فرهنگ ایثار را به یک گفتمان تبدیل کنیم

نخستین نشست علمی تخصصی ایثار اجتماعی امروز ششم اسفند ۹۶ با حضور نماینده ولی فقیه در بنیاد شهید و امورایثارگران و استاندار تهران و به همت دانشگاه های آزاد اسلامی شرق استان تهران در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن برگزار شد.

حجت الاسلام والمسلمین سید محمدعلی شهیدی رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با تشکر از دست اندرکاران این نشست، گفت: بقا و سعادت یک جامعه در گرو ایثار و ازخود گذشتگی اعضای آن است. مادامی که در در یک جامعه ایثار و از خودگذشتگی وجود داشته باشد، مردم آن جامعه ظلم را نمی پذیرند.

وی افزود: در دوران رژیم ستمشاهی که اختیار ملت در دست آمریکایی ها بود، امام (ره) به واسطه شناختی که از اعتقادات ملت داشت جامعه را به سمت مبارزه و قیام علیه ظلم و طاغوت رهنمون ساخت و این امکان پذیر نبود مگر به خاطر روحیه ایثار و از خود گذشتگی که در بین مردم بود.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثار گران با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری(مدظله) در خصوص ترویج و توسعه فرهنگ ایثار در بین اقشار جامعه، تصریح کرد: ایثار به معنای گذشتن از حق خود و فداکاری در راه خداست و کسانی که بخاطر احیاء ارزش های انسانی از حقوقشان می گذرند در واقع به ثبات و آرامش جامعه قوام می بخشند.

وی گفت: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و پایان جنگ تحمیلی، بزرگترین پشتوانه انقلاب داشتن همین روحیه ایثار و از خود گذشتگی است و کسانی که در مراکز علمی و حوزوی مشغول فعالیت هستند وظیفه دارند فرهنگ ایثار را در جامعه نهادینه کنیم.

حجت الاسلام و المسلمین شهیدی ادامه داد: اگر بتوانیم فرهنگ ایثار را به یک گفتمان تبدیل کنیم در آن صورت موفق خواهیم شد هجمه فرهنگی شدیدی که از ناحیه فضای مجازی به ما تحمیل می شود را به خودشان برگردانیم.

*استاندار تهران:اوج ایثار را در جنگ تحمیلی مشاهده کردیم

استاندار تهران بیان کرد: اوج ایثار را در جنگ تحمیلی مشاهده کردیم؛ همه مردم در شهرها و روستاها نخستین وظیفه خود می‌دانستند که آنچه دارند، برای بیرون راندن دشمن از کشور در طبق اخلاص قرار دهند.

محمدحسین مقیمی پیش از ظهر امروز در نخستین نشست علمی و تخصصی ایثار اجتماعی به همت دانشگاه‌های آزاد اسلامی شرق استان تهران  برگزار شد اظهار کرد: ایثار اجتماعی مؤلفه مهمی در جامعه امروز است.

وی تصریح کرد: وقتی انقلاب به پیروزی رسید، مسئولان نظام دنبال برنامه‌ریزی برای پیشرفت و توسعه و اهدافی بودند که سال‌ها مردم انتظار می‌کشیدند.

استاندار تهران ادامه داد: هنوز نهادهای کشور شکل نگرفته بود که جنگ بر ایران تحمیل شد و دشمن از راه‌های زمین، هوا و دریا خاک ایران را مورد تجاوز قرار داد.

مقیمی گفت: دنبال این بودیم که برنامه‌ای برای رفع کمبودها و ایجاد عدالت در کشور ایجاد کنیم؛ اما دشمنان می‌دانستند که اگر این برنامه‌ها تحقق یابد، شرایط برای آن‌ها سخت می‌شود.

وی تصریح کرد: به یک هزار کیلومتر از مرز ما در خشکی و دریا تجاوز شد و دشمن قصد داشت در چند روز کار را تمام کند، اما ارتش و سپاه، شهربانی و کمیته‌های انقلابی تا حدودی جلوی دشمن را گرفتند؛ نیروهای مردمی با ایثار و فداکاری دشمن را زمین‌گیر کردند و بیرون راندند و به مرزهای بین‌المللی رسیدیم.

مقیمی خاطرنشان کرد: در آن زمان، صنایع قابلیت تأمین نیازمندی‌های جنگ را نداشتند؛ اما دانشجویان همه با هم جمع شدند و نیازهای جبهه را در کارخانه‌ها ساختند و تأمین کردند؛ عمده نیازهای جامعه توسط کارگران به نتیجه می‌رسد.

وی افزود: دولت و نظام برنامه‌ای برای توسعه کشور با وجود جنگ داشت و وقتی کشور برنامه توسعه دارد و مسئولان مشغول فعالیت‌های بزرگ می‌شوند، برخی مسائل خرد و متوسط فراموش می‌شود و مشکلاتی برای کشور به وجود می‌آورد.

استاندار تهران گفت: امروز علی‌رغم اینکه در راه پیشرفت کشور موفقیت‌های بزرگی در زمینه توسعه حوزه‌های مختلف داریم، اما در حاشیه کارهای بزرگ، درباره برخی موارد غفلت شده است.

مقیمی تصریح کرد: اگرچه این فعالیت‌ها با ایثار و ازخودگذشتگی افرادی به نتیجه رسیده، اما قسمت مغفول مانده به ایثار بیشتری نیاز دارد و در کشور خیرانی راه افتادند و به این کار می‌پردازند.

*امام جمعه دماوند:گذشتن از جان، عالی‌ترین سطح ایثار است

حجت الاسلام فتاح دماوندی امام جمعه دماوند در این مراسم گفت: عالی‌ترین سطح ایثار گذشتن از جان خود است اما ایثار مراتب دیگری هم دارد و به گفتمان غالب در اکثر حوزه تبدیل شده و از این منظر تلاش برای اشاعه فرهنگ ایثار ضرورتی دائمی و اجتناب ناپذیر است.

فتاح دماوندی افزود: مفهوم «ایثار» فرهنگ و گفتمانی باارزش است و هرکسی می‌تواند ایثارگر باشد؛ به شرطی که از منافع فردی عبور و به منافع مردم فکر کند.

وی درباره ترویج فرهنگ ایثار اظهار کرد: جامعه باید از نظر اخلاقی و ارزشی به موضوع ایثار بپردازد و از این موضوع فاصله نگیرد. مردم باید ایثار را اقدامی به نفع جامعه تلقی کنند. هم دولت و هم رسانه‌ها مسئولیت مهمی در ترویج فرهنگ ایثار به دوششان است.

امام جمعه دماوند اضافه کرد: همه ادیان الهی بویژه دین مبین اسلام همواره پیروان خود را به ایثار و از خودگذشتگی دعوت کرده اند و از این منظر دارای ارزش های متعالی است که در زندگانی پیامبر و ائمه اطهار نیز به چشم می خورد.