امضاء تفاهم‌نامه بین موزه علوم و فناوری ایران و دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

۲۶ آذر ۱۳۹۶ | ۱۴:۰۰ کد خبر : ۲۶۸۵ اخبار

امضاء تفاهم‌نامه همکاری‌های علمی، تحقیقاتی، آموزشی و پژوهشی با حضور دکتر محمود صفری رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و دکتر سیف‌الله جلیلی رئیس موزه علوم و فناوری ایران صورت گرفت.

بر اساس تفاهم نامه موزه‌ ملی علوم و فناوری با دانشگاه آزاد دماوند دو طرف برگزاری کارگاه های مشترک، ایجاد شعبه ای از موزه در بعضی املاک دانشگاه بعد از اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح، همکاری در زمینه تاسیس و راه اندازی رشته های عمومی مرتبط و تخصصی میان رشته ای در دانشگاه و استفاده از امکانات و ظرفیت های مشترک از توان فکری، تجربی و کتابخانه ای و مراکز اسناد را در دستور کار قرار می دهند.

همچنین دانشگاه و مراکز تابعه آن در زمینه برگزاری همایش های منطقه ای و ملی، سمینارها و نمایشگاه ها با موضوع های مرتبط در حوزه های موزه همکاری می کنند.

ارائه خدمات آموزشی در زمینه های علم و فناوری به صورت حضوری و از راه دور، همکاری و کمک به ساماندهی خانه های علم و فناوری، انتشار نشریات، کتاب و نرم افزار و ایجاد و توسعه آرشیو علمی نیز از توانایی های موزه ملی علوم و فناوری است که ذیل توافق های تکمیلی در توافقنامه قید شده اند.

در حاشیه امضای این تفاهم نامه،دکتر صفری با ابراز خشنودی از همکاری‌های علمی پژوهشی بین دانشگاه آزاد دماوند و موزه علم و فناوری گفت:‌ " این تفاهم‌نامه می‌تواند منجر به تاسیس موزه انرژی، گالری دماوند و خانه بازی علمی- تفریحی در واحد شود که علاوه بر ایجاد نشاط و سرگرمی باعث آموزش و ترویج علم به زیان ساده در سطح شهر و منطقه می شود که لازم است شهرداری و دیگر سازمانهای شهری مسئول نیز در این کار به دانشگاه کمک کنند."

وی افزود:‌ "با توجه به پتانسیل‌های خوبی که واحد دماوند در زمینه آزمایشگاهی و کارگاهی دارد موزه نیز می‌تواند برای ساخت محصولات و اشیاء موزه‌ای از امکانات واحد استفاده کند و استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی نیز می توانند در قالب طرحهای برون دانشگاهی پیشنهاد ساخت اشیاء موزه ای را به موزه علوم و فناوری ارائه دهند."

لازم به ذکر است که موزه های علم و فناوری سازمانهای نسبتا نوظهور با قدمت در حدود نیم قرن با محوریت علم هستند که هدفشان آموزش مفاهیم علمی به زبان ساده، ترویج علم و تثبیت تفکر علمی در میان اقشار مختلف جامعه، معرفی علوم جدید با بهره‌گیری از روش‌های آموزشی نوین می باشد.

موزه علوم و فناوری جمهوری اسلامی ایران نیز با تصویب کلیات طرح توسط هیات وزیران در سال 1381و تصویب اساسنامه موزه در سال 1384، سال 1389 تحت نظر وزارت علوم، تحقیقات و فناوری آغاز به کار کرد و هم اکنون با 7 گالری که به زودی 3 گالری دیگر هم به مجموعه قبلی اضافه می شود در حال ارائه خدمات به عموم می باشد.

گالری موزه علوم و فناوری در تهران،میدان امام خمینی،ساختمان سابق کتابخانه ملی ایران واقع می باشد.