مراسم گرامیداشت روز دانشجو با حضور دکتر معتضد برگزار شد

۱۹ آذر ۱۳۹۶ | ۱۳:۰۰ کد خبر : ۲۶۶۸ اخبار

خسرو معتضد در حاشیه مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد دماوند:

مونوگرافی و پرداختن به روستاهای شهرستان دماوند مورد توجه دانشجویان علوم انسانی قرار گیرد

دماوند در طول تاریخ نقش پررنگی در انتخابات تهران داشته است

مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند با کمی تاخیر و در روز نوزدهم آذرماه برگزار شد.

در این مراسم که دانشجویان و اساتید این واحد دانشگاهی حضور داشتند،خسرو معتضد تاریخدان مطرح کشور به عنوان سخنران ویژه حضور داشت و به بررسی وقایع تاریخی سال 1332 و چگونگی وقوع حادثه 16 آذر پرداخت.

وی اظهار کرد:در مقطع زمانی 28 مرداد تا اواخر آذرماه سال 1332 کشورمان دستخوش توطئه ها و فراز و نشیب های فراوان سیاسی بود و ماه های قبل از آذرماه نیز شاهد درگیری ها و اعتراضاتی در دانشگاه ها بودیم.

معتضد گفت:ایده اولیه ملی شدن صنعت نفت در دانشگاه و بدست دانشجویان و اساتید مطرح شد و جرقه آن از دانشکده فنی زده شد و به همین دلیل حاکمیت همیشه با دانشگاه و دانشگاهیان مشکل داشت.

محقق و تاریخدان بزرگ کشور در خصوص سابقه تاریخی و فرهنگی شهرستان دماوند نیز گفت: پس از کودتای ۲۸ مرداد به تدریج نام دماوند به عنوان منطقه ییلاقی بر زبان‌ها افتاد و موضوع دیگر این است که دماوند همیشه نقش پررنگی در انتخابات تهران داشت.

خسرو معتضد اظهار کرد: شهرستان دماوند در سال‌های ۱۳۲۸ تا ۳۲ صحنه حوادث سیاسی بود؛ فردی سوئدی به نام سون هدن در سال ۱۸۸۰ برای اولین بار با محاسبه ارتفاع قله دماوند آن را در دنیا ثبت کرد.

وی افزود: اغلب جهانگردان از دماوند و لار دیدن کردند؛ لار در گذشته شکارگاه و صیدگاه سفارت انگلیس بوده است و چندین بار با هواپیما به آن سفر کردند به طوری که سر پرسین لورن در خاطرات خود می‌گوید:«در زمانی که ما ایران بودیم هر انگلیسی که به آنجا می‌آمد پیشنهاد دیدن دماوند و لار را می‌داد که بسیار شهرت بین‌المللی داشت».

محقق و تاریخ‌دان بزرگ کشور ادامه داد: دماوند در گذشته بسیار کوچک بود و از زمان رضا شاه به بعد کم کم شهرت زیادی پیدا کرد و این امر به آن دلیل بود که شاهزاده فرمان فرما که ملاک بزرگ ایران بود رودهن و بومهن را به رضا خان بخشید و روزهای آخر هفته رضا شاه به دماوند می‌آمد.

معتضد خاطرنشان کرد: روزی رضا شاه به دلیل اخذ اختیارات وی از مجلس قهر کرده و به سمت رودهن و بومهن می‌آید و پس از آن همه نمایندگان از جمله مصدق به اینجا آمده و این موضوع نیز کم کم باعث شهرت دماوند می‌شود.

وی بیان کرد: در سال ۱۳۳۰ اتفاق عجیبی در دماوند افتاد و حزب توده چند صد هزار تومان در یک روز با چک‌های تقلبی از یک بانک دریافت کرد و این گونه نام دماوند بر زبان‌ها افتاد به طوری که روزنامه‌های خارجی می‌گفتند که حزب توده چنان قدرتی دارد که از بانک دماوند چنین اختلاسی کرده است که در سال‌های اخیر وزارت اطلاعات پرونده آن را پیدا کرد.

محقق و تاریخ‌دان بزرگ کشور خاطرنشان کرد: دماوند در گذشته شهر کوچکی بود و به دلیل آب و هوای عالی و درختان سیب و سایر درختان معمولاً تفریحگاه مردم تهران بود و سفرا نیز در لار استراحت می‌کردند که ماهی قزل‌آلای آن بسیار معروف بود؛ همچنین چشمه اعلا نیز محلی بود که قابلیت این را داشت که محلی ییلاقی و توریستی برای دماوند باشد.

معتضد تصریح کرد: یکی از اموری که باید توسط دانشجویان علوم انسانی مدنظر قرار گیرد مونوگرافی و پرداختن به روستاهای دماوند، مردم، جمعیت، سبزیجات، میوه‌ها و ثبت سایر موارد است و این بهترین کاری است که دانشگاه آزاد اسلامی دماوند می‌تواند انجام دهد.

وی با اشاره به قله دماوند به عنوان پشتوانه عظیم شهرستان دماوند و اسطوره، شاهنامه و تاریخ آن گفت: در زمان ساسانیان بیشتر شاهزادگان ساسانی که مورد غضب واقع می‌شدند را به دماوند، مازندران و رویان می‌فرستادند، همچنین در این نواحی پیش‌خوارگر به عنوان شخصی که با خوردن غذا پیش از شاه پیش‌مرگ او بود وجود داشت که حاکم این منطقه بود.

محقق و تاریخ‌دان بزرگ کشور اظهار داشت: پس از کودتای ۲۸ مرداد به تدریج نام دماوند به عنوان منطقه ییلاقی بر زبان‌ها افتاد و موضوع دیگر این است که دماوند همیشه نقش پررنگی در انتخابات تهران داشت.

معتضد از زلزله و سیل در دماوند به عنوان مسائلی که از شهرت بسیاری برخوردار بود نام برد و عنوان کرد: دماوند در گذشته علاوه بر زلزله شاهد وقوع سیل عظیمی نیز بوده است.

وی در پایان به تمامی دانشجویان توصیه کرد تاریخ و فرهنگ غنی کشور را مطالعه کنند و به شایعات بی اساس توجه نکنند.

در ابتدای این مراسم محمود صفری رییس واحد دماوند ضمن خیر مقدم به حضار و تبریک روز دانشجو گفت:در سال های 1332 و 1333 با اعتراضات و تجمعات دانشجویان مواجه بودیم که به بدترین شکل ممکن با آنان برخورد میشد و حتی به انقلابیون و معترضین برچسب کمونیست و توده ای میزدند.

رییس واحد دماوند اظهار کرد:رسالت دانشجویان ما این است که با شناخت دقیق دشمن،اجازه نفوذ به آنان ندهند و با خوب درس خواندن ایران را به جایگاه علمی واقعی خود برسانند.

پخش تیزر و اجرای زنده موسیقی سنتی از دیگر بخش های مراسم بزرگداشت روز دانشجو در واحد دماوند بود.