این (خانواده نخبه)عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان هستند

۲۶ تیر ۱۳۹۶ | ۰۸:۰۰ کد : ۲۴۱۸ اخبار

مصاحبه با خانواده نخبه و نویسندگان کتاب "ستارگان آسمان دماوند"

• لطفاً ضمن معرفی خود،درباره تحصیلات و زمینه فعالیت خود و تیم همکارتان کمی توضیح بدهید .

به نام خدا، عطیه یوزباشی هستم متولد 1368، در سال 1388 وارد دانشگاه شدم و در رشته نقاشی از دانشکده هنر و معماری دانشگاه آزاد تهران مرکز فارغ التحصیل شدم و بلافاصله در کنکور سراسری کارشناسی ارشد پذیرفته شدم و در سال 1394 در رشته ارتباط تصویری از دانشکده هنر دانشگاه شاهد فارغ التحصیل شدم و بدون وقفه بصورت بدون آزمون (استعداد درخشان) با توجه به رزومه پژوهشی (مقالات ISI و علمی پژوهشی،کتاب‌ها و همایش‌های ملی و بین‌المللی) وارد مقطع دکترا در رشته پژوهش هنر دانشکده هنر دانشگاه شاهد شدم.

برادر من؛ امید یوزباشی متولد 1365، دانش آموخته کارشناسی ارشد برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه آزاد واحد یزد و کارشناس جغرافیا و برنامه‌ریزی شهری از دانشگاه آزاد تهران مرکز است. و صاحب امتباز و مدیر مسئول نشریه "هفته نامه البرز شرقی" است.

خواهرم؛ زکیه یوزباشی متولد 1366، دانشجو کارشناسی ارشد مدیریت منابع انسانی اسلامی دانشگاه پیام نور مرکز دماوند و دارای دو مدرک کارشناسی حسابداری و مدیریت بازرگانی از دانشگاه پیام نور مرکز دماوند هست.

هر سه نیز عضو باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و مشغول فعالیت در حوزه‌ها و رشته‌های معماری، برنامه‌ریزی شهری، ارتباط تصویری، گردشگری، قرآن و روانشناسی هستیم.

• تاریخچه مختصری از شروع کارهای پژوهشی‌‌تان ارائه نمایید .

من به همراه برادر و خواهرم از سال 1393 شروع به فعالیت‌های پژوهشی کردیم در همایش‌های ملی و بین‌المللی شرکت نموده‌ایم و مقالاتی ارائه دادیم که شرح این مقالات گروهی در جدول ذیل به طور مختصر آورده شده است و همچنین نمونه‌ تصاویری از گواهی مقالات.

از سال 1393 شروع به نگارش کتاب "ستارگان آسمان دماوند" به عنوان کتابی مرجع از 39 امام‌زاده حوزه عملکرد اداره اوقاف و امور خیریه پرداختیم. از زمانی که تحقیق این کتاب را شروع نمودیم به گوشه و کنار روستاها و شهرهای شهرستان دماوند سفرهایی داشته‌ایم، تزیینات و نقوش معماری امام‌زاده‌ها توجه ما را به خود جلب نمود. این امام‌زاده‌ها که در مراکز مختلف شهرستان دماوند پراکنده‌اند آثار گران‌بهایی محسوب می‌شوند که بر تارک منطقه می‌درخشند و حاصل سه سال تحقیق و پژوهش میدانی، پیمودن راه‌های صعب و دشوار، به جان خریدن بسیاری از دشواری‌ها و سختی‌ها و خطر کردن در مسیرهای ناشناخته، باعث پدید آمدن اثری درخور و مهم شده است. این کتاب بزودی با کمک مادی و معنوی باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند و اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان دماوند به چاپ خواهد رسید.

عناوین برخی مقالات ارائه شده در همایش های ملی و بین المللی:فضیلت‌های زیارت امام رضا (ع) و تأثیر آن در سلوک معنوی زائران؛تحلیلی بر توسعه گردشگری مذهبی(مطالعه موردی: امام‌زاده هاشم (ع) شهرستان دماوند استان تهران)؛بررسی نقش بقاع متبرکه در توسعه گردشگری(مطالعه موردی شهرستان تالش استان گیلان)؛بررسی رنگ سیاه در قرآن؛رنگ سیاه از منظر قرآن و روان‌شناسی؛ بررسی رنگ و خلاقیت در تبلیغات بدنه اتوبوس(بیلبوردهای متحرک)؛بررسی رنگ سبز از منظر قرآن، روایات و روان‌شناسی و بررسی مدل اکولوژیکی و توان محیطی(نمونه موردی: شهر آبسرد)

• با توجه به مشکلاتی که گاها ممکن است پیش بیاید،شما چه فرآیندی را پشت سر گذاشتید و از چه موانعی عبور نمودید؟

این کتاب (ستارگان آسمان دماوند) حاصل زحمات و تلاش‌های شبانه‌روزی نگارندگان در راستای شناساندن امام‌زادگان و بقاع متبرکه شهرستان دماوند است. کمبود امکانات و وجود برخی از مشکلات چون همکاری نکردن برخی ارگان‌ها روند کار را سخت و یا غیرممکن می‌نمود؛ اما سختی راه ما را از رسیدن به هدف نهایی دلسرد ننمود.  این پژوهش خود را مدیون و مرهون عزیزانی می‌دانیم که به نوعی در این سفر با ما همراه بودند و تمایل قلبی خود را نشان دادند. مردم مناطق شهرستان دماوند، اساتید، مسئولین، دوستان و خانواده که در طول تحصیل با صبر و شکیبایی سختی های زندگی را به دوش کشیده‌اند تا بتوانیم به سرانجام برسانیم.

• اکنون خود را در چه جایگاهی ارزیابی می کنید و اهداف و برنامه های آینده شما چیست؟

پژوهشگر نگاهی کنجکاو و موشکافانه به پدیده‌های پیرامون خود دارد و نسبت به آنچه پیرامونش می‌گذرد، حساس است و ذهنی پویا و پرسشگر دارد. ذهن پرسشگر او همواره در راستای یافتن پاسخ‌های تازه برای پرسش‌های موجود است.

کارگروهی در طرح‌های پژوهشی به پژوهشگران ارزش و انگیزه می‌دهد و در نتیجه آن تلاش می‌کنند، پژوهش خود را با همکاری یکدیگر انجام دهند. ما نیز بعنوان پژوهشگر نتایج یافته‌های خود را منتشر ساخته و در اختیار دیگر محققان قرار میدهیم و لحظه‌ای از تلاش برای بالا بردن مهارت‌های علمی و هنری خویش باز نمی‌ایستیم. پژوهش در زمینه‌های هنری و علمی از برنامه‌های آتی ما خواهد بود زیرا ما علاقه و توانایی زیاد به نویسندگی داریم و تا بتوانیم این مسیر را ادامه خواهیم داد.

• نقش تحصیلات عالی را در پژوهش چگونه ارزیابی می کنید؟

تحصیلات عالی در پژوهش و بویژه در رشته های  پژوهش هنری،دستاوردهای زیر را برای ما در بردارد:

1.  تشویق و ترغیب تفکر در مقوله هنر و علم
  2. رشد خلاقیت‌های هنری و علمی
  3.  ارتقاء سطح بینش هنری در فرهنگ اسلامی
  4. تقویت حوزه‌های آموزشی
  5. تقویت حوزه‌های  پژوهشی
  6.  تألیف و تصنیف در زمینه‌های هنری و علمی
  7. جهت‌یابی اصلاح حرکت‌های هنری جامعه‌ی اسلامی
  8. رابطه مابین جهان بینی و تجلیات هنری در فرهنگ‌های مختلف از طریق تطبیق آثار مختلف هنری و آشنایی با فرهنگ و ادبیات ایران در ادوار تاریخی
  9. شناخت هنرهای ایرانی و اسلامی به سایر کشورها
  10.  آشنایی عمیق با میراث هنری ایران
  11.  تعیین مباحث نظری هنر و ایجاد توانایی در زمینه‌ی نقادی و پژوهش صحیح در مباحث هنری

• در انتها اگر مطلبی هست بفرمایید (سخن پایانی)

ما عاشق خدمت هستیم، خدمتی صادقانه، خدمتی علمی، هنری و اخلاقی، با کمال میل و اشتیاق و علاقه پژوهش‌ را بزرگ‌ترین کار برای خدمت واقعی می‌بینیم که هم خودمان و درونمان را بیشتر ارتقاء دهیم و هم از آن دانش بیشتری را به دیگران انتقال دهیم البته چنانچه لیاقتش را داشته باشیم.

از پدر و مادرمان که همیشه حامی و پشتیبان ما  بوده‌اند، ریاست دانشگاه آزاد اسلامی دماوند، ریاست باشگاه پژوهشگران و نخبگان دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند، ریاست و کارمندان اداره اوقاف و امورخیریه شهرستان دماوند، ریاست سازمان میراث فرهنگی شهرستان دماوند، دفتر امام جمعه شهرستان دماوند بسیار تشکر و قدردانی می‌نماییم.

( ۱ )