برنامه های ویژه فرهنگی واحد در محرم

۳۰ آبان ۱۳۹۱ | ۱۷:۰۸ کد : ۱۸ اخبار
حجت الاسلام والمسلمین صادقی در روز سوم محرم:

فضای غبارآلود فتنه در زمان امام حسن مجتبی (ع) زمینه ساز قیام امام حسین (ع)

همزمان با روز سوم محرم برنامه های دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند از ساعت 20/7 صبح با قرائت زیارت عاشورا و مداحی توسط مرتضی لاسمی مداح اهل بیت آغاز گردید.

در ادامه بعد از نماز ظهر و عصر،حجت الاسلام والمسلمین صادقی از اساتید گروه حقوق به ایراد سخنرانی در موضوع جنگ نرم و عاشورا پرداخت.

وی با اشاره به تعریف جنگ نرم بیان داشتند که تعابیری که از جنگ نرم می شود عبارتند از: انقلاب نرم،عملیات روانی و انقلاب رنگین.

استاد گروه حقوق واحد دماوند با اشاره به تحولاتی که بعد از رحلت رسول الله در جامعه اسلامی اتفاق افتاد با اشاره به جریان سقیفه این موضوع را نوعی جنگ نرم دانستند و اشاره داشتند که شکل گیری سقیفه به واسطه غبارآلود کردن فضا توسط انصار بود ولی نتیجه به نفع مهاجرین رقم خورد که در این فضا خلافت جای امامت را گرفت.

همچنین با اشاره به فضای ایجاد شده در شام بر علیه امام علی(ع) و امام حسن مجتبی (ع) که توسط معاویه صورت پذیرفت اذعان نمودند که ماحصل این جنگ نرم زمینه سازی جهت جریان شکل گیری عاشورا و شهادت اباعبداله الحسین (ع) در کربلا توسط کوفیان بودکه خود را جزء شیعیان علی ابن ابی طالب(ع) می دانستند.

برنامه های فرهنگی واحد دماوند همه روزه در 2نوبت صبح و ظهر ادامه دارد.در روز دوم محرم نیز حجت الاسلام و المسلمین صدیقی به ایراد سخن پرداختند.

شباهت امام حسین (ع) با قرآن کریم

همزمان با روز چهارم محرم برنامه های دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند از ساعت 20/7 صبح با قرائت زیارت عاشورا و مداحی مداحان اهل بیت آغاز گردید.

در ادامه بعد از نماز ظهر و عصر،حجت الاسلام والمسلمین علاء الدینی امام جمعه شهر دماوند به ایراد سخن در موضوع شباهت امام حسین (ع) با قرآن کریم پرداخت.

وی با مثالهایی اززندگی وسیره ائمه اطهار،امامان را الگوهای عملی قرآن دانست که می توان در مسائل مختلف به آنها رجوع کرد.

امام جمعه دماوند اولین شباهت امام حسین (ع) با قرآن را جامع و همه گیر بودن دانست و اظهار داشت:مبانی قرآن برای زمان خاصی نیست و جامع و همه گیر است و قیام ونهضت امام نیز اینگونه است و مربوط به زمان ومکان خاصی نمی باشد و نهضت جهانی او همچنان ادامه دارد.

حجت الاسلام والمسلمین علاءالدینی در ادامه بیان داشت:قرآن با فطرت انسان سروکار دارد و پیام قیام امام هم توجه به عدالت و آزادگی است که با فطرت انسانها مطابقت دارد.

بررسی شعارهای عاشورا در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند

برنامه های دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند درروز پنجم محرم از ساعت 20/7 صبح با قرائت زیارت عاشورا و مداحی مداحان اهل بیت ادامه پیدا کرد.

در ادامه بعد از نماز ظهر و عصر،مومنی از اساتید گروه معارف واحد دماوند به ایراد سخن در موضوع شعارهای عاشورا پرداخت.

وی اذعان داشت:امام حسین (ع)در تمامی مراحل ومقاطع حساس به ایراد سخن و هدایت امت می پرداخت و با همه اتمام حجت می کرد.این روند تا روز عاشورا ادامه پیداکرد که به صورت جملات کوتاه و کوبنده همگان را هدایت  می کرد.

مومنی در ادامه ضمن اشاره به شعارهای مهم عاشورا نظیر هیهات من الذله این شعار را جهان شمول دانست و گفت:بزرگانی همچون امام خمینی(ره) در ایران و یا افرادی همچون گاندی در هند با توجه به این شعارها و درس گرفتن از قیام امام حسین(ع) توانستند موفق شوند.

وی در پایان توجه به مقوله امر به معروف ونهی ازمنکر را از واجبات دنیای امروز دانست.

معرفت و معرفت زایی، مهمترین درس های عاشورا

حجت الاسلام والمسلمین ساداتی نسب مدیر گروه معارف دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند در برنامه عزاداری واحد دماوند گفت: واقعه کربلا از لحاظ مکانی و زمانی محدود به یک نقطه و یک مقطع خاص زمانی بوده ولی از لحاظ تأثیرگذاری فرا زمان و فرا مکان بوده و هست.

وی تاکید کرد: نه تنها شیعیان بلکه سایر ادیان و ملل دنیا به عزاداری امام حسین (ع) می پردازند و این خود دلیل دیگری بر جهان شمولی این واقعه است.

حجت الاسلام والمسلمین ساداتی نسب سپس به چند ماهیتی بودن علت ماندگاری نهضت امام حسین(ع) اشاره کرد و توضیح داد:عاشورا درس های اعتقادی، اخلاقی، دفاعی و تاریخی بزرگی برای بشریت داشته است.

وی مهمترین درس عاشورا را معرفت ،معرفت زایی،عمل به تکلیف و بصیرت حسینی دانست.

هدف از نهضت امام حسین(ع)احیاء امر به معروف و نهی از منکربود

حجت الاسلام والمسلمین کرمانی رییس سازمان تبلیغات اسلامی دماوند،سخنران روز یازدهم محرم  با عنوان ((جنگ گرایی و عاشورا))در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند بود.

وی با بیان این نکته که در دین مبین اسلام واژه جنگ نداریم و فقط جهاد داریم؛اذعان داشت:فرق جهاد با جنگ در این است که اهداف جهاد مقدس است و به همین دلیل خداوند آنرا با عظمت خوانده ولی اهداف جنگ مقدس نیست.

رییس سازمان تبلیغات اسلامی دماوند خاطر نشان کرد:خود جهاد نیز بردو نوع است؛جهاد ابتدایی و جهاد دفاعی.غالب علما معتقدند جنگ ابتدایی چه در زمان معصوم و چه در زمان غیر معصوم واجب نیست حتی برای صدور اسلام به دیگر نقاط جهان و این کار باید از راههای فرهنگی دنبال شود.اما جهاد دفاعی در اسلام توصیه شده است.در زمان پیامبر(ص)نیز 80 مورد جهاد داشتند که در تمام آنها فقط دفاع انجام شد و آغازگر جنگ نبودند.

حجت الاسلام والمسلمین کرمانی در پایان اظهار داشت:در قیام عاشورا نیز امام حسین(ع) شروع کننده جنگ نبودند و هدف از حرکت خود را احیاء امر به معروف و نهی از منکر بیان فرمودند.امام در تمام طول سفر تارسیدن به کربلا،بیزاری خود را از جنگ بیان کردند و در صدد تاخیر انداختن جنگ واصلاح امت بودند.

آرمانهای امام حسین(ع)را باید در جامعه اجرا نمود

دکتر محمود صفری رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحددماوند،سخنران روز دوازدهم محرم  در نمازخانه دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند بود.

وی با بیان این نکته که جریان عاشورا  را می توان بادو نوع نگرش یا دیدگاه بررسی نمود؛اذعان داشت:بینش در واقعه کربلا دو نوع است یکی بینش مادی که به وجه ظاهر توجه دارد و دیگری جنبه مادی که زنده و پایدار بودن عاشوراست و منشا اکثر قیامهای آزادی خواهانه جهان بوده وهست و می بایست آرمانهای امام حسین(ع)را باید در جامعه اجرا نمود.

رییس دانشگاه آزاد اسلامی واحد دماوند خاطر نشان کرد:همه ما مدام در حال امتحان شدن از جانب پروردگار هستیم و هیچ گریزی از آزمایش الهی نیست.خداوند با ابزار مختلف انسان را می آزماید؛ابزاری همچون مال،جان،هوای نفس،مواهب مادی،همسر و فرزند. در قیام عاشورا نیز امام حسین(ع) یاران خود را آزمود.

دکتر محمود صفری اظهار داشت:نقش بانوی بزرگ اسلام حضرت زینب کبری (س) نیز بسیار برجسته و پررنگ است چرا که وی ضمن محافظت از زنان و کودکان وظیفه تداوم رسالت برادر و حفظ رهبری آینده و افشاگری علیه حکومت ظالم را نیز برعهده داشت.
در پایان مراسم نیز حاضرین از غذای نذری بهره مند شدند.